Wednesday, March 30, 2011

iPad 2 pe stoc la Emag la un pret promotional


La scurt timp dupa lansarea pe piata internationala eMAG.ro a adus tableta iPad 2 de la Apple si in Romania.

De astazi o vom gasi pe stoc la eMAG.ro, in 3 variante: de 16, 32 si 64 GB, intr-un stoc de aproximativ 80 de bucati (la aceasta data).

Iata cateva noutati cu care vine acesta noua versiune a iPad-ului:

  • doua camere video pentru apeluri Facetime si inregistrare HD
  • Procesor dual-core A5 (de doua ori mai rapid)
  • design mai subtire si mai usor ( cu 33% mai subtire si cu 15% mai usor decat vechiul iPad 1)
  • mai multe putere grafica ( de 9 ori mai multa decat la veche versiune)
  • 2 camere: una frontala si una in zona din spate
http://www.consumatorul.com

Tuesday, March 15, 2011

De ce e mai scumpa sandaua in Romania decat in Anglia?

produsele de firmă decât în alte ţări…

Magazinele au scos la interval colecţiile noi, de primăvară-vară 2011. Culori calde, materiale înflorate, modele de ultimă oră şi… preţuri de-ţi taie respiraţia. E drept că obrazul subţire cu cheltuială se ţine, dar este oare drept ca românii să plătească mai mult pentru acelaşi produs doar pentru că-l cumpără din România şi nu din Spania, Marea Britanie, Bulgaria sau Statele Unite ale Americii?

Am făcut un tur virtual al magazinelor de firmă şi am constatat că aceeaşi pereche de sandale Zara costă la noi în ţară 359 de lei, iar în Marea Britanie 59,99 lire sterline, adică echivalentul a 293 lei, în Spania 59,95 euro, adică 252 lei, şi în Statele Unite ale Americii 99,9 dolari, adică 304 lei. La fel se întâmplă şi cu alte produse. Un tricou pe care îl cumpărăm din România cu 59 lei costă în Spania 9,95 euro, adică 41 lei. Cum se face că românii plătesc mai mult pentru acelaşi produs decât alţi clienţi din Europa şi chiar din Statele Unite ale Americii?

Apetenţa românilor pentru brand

Unul din motive ar putea fi costul transportului, dar este puţin probabil ca din Spania până în România transportul mărfurilor să coste mai mult decât până în Marea Britanie sau Statele Unite ale Americii. Apoi ar fi costul chiriei. Dar, la fel, nu se pot compara chiriile din mall-urile româneşti cu cele din Londra sau New York sau Madrid.

Însă este posibil ca strategia marilor branduri să aibă în vedere şi apetenţa românilor pentru tot ceea ce este de firmă. Faptul că românii au descoperit relativ recent branduri renumite şi le-au transformat în magazinele lor favorite de shopping este, probabil, speculat de managerii acestora. Prima lege a marketingului este aceea că cererea dictează preţurile, aşa că dacă un operator economic ştie că ar putea cere 100% mai mult pe un produs cu siguranţă o va face. De altfel, se pare că aceeaşi strategie se aplică şi în Rusia, unde preţurile sunt chiar mai mari decât la noi în ţară. Dar, este de înţeles, în Rusia sunt cei mai mulţi milionari în euro decât oriunde în lume.

In concluzie, noi cumparam mai scump decat in orice alt loc de pe pamant fiindca suntem o natie de IDIOTI cu o gandire superficiala care suntem in stare sa dam oricat pe o bucata de panza pe care scrie frumos “V..ace”, si nu conteaza daca nu avem ce baga in gura, important este ca suntem imbracati de firma…

http://www.consumatorul.com